

מקור: יח"צ
My6Sense הישראלית, האחראית על פיתוח טכנולוגיה המסוגלת ללמוד את הרגלי צריכת התוכן של המשתמש ולסנן עבורו את התכנים שיתאימו לתחומי העניין שלו, מודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי על סך 2 מיליון דולרים ממשקיע פרטי. בעוד שהחברה אינה מעוניינת לחשוף את זהותו של המשקיע היא מבהירה כי מדובר באנג'ל שכבר השקיע בחברה באחד מסבביה הקודמים.
נכון להיום החברה גייסה 7.5 מיליון דולרים סך הכל, כאשר הסכום מסבב הגיוס הנוכחי יעזור לה להרחיב את הפלטפורמה החדשה עליה היא עובדת אשר מיועדת למפרסמים ואתרי התוכן עצמם.
התוכן הנכון בזמן הנכון
חברת הסטארטאפ הישראלית My6Sense נוסדה ב-2009 על ידי ברק חכמוב ואבינועם רובינשטיין במטרה להעניק למשתמשים תוכן המותאם אישית עבורם ממגוון אתרים, RSS וכמובן מהרשתות החברתיות אליהן מנויים. על מנת לעשות זאת הציגה החברה אפליקציה למשתמשי אנדרואיד ו-iOS, המשתמשת במודלים של בינה מלאכותית במטרה להציג את התכנים שיעניינו אותם ביותר. כך, במקום לעבור על כמויות אדירות של מידע, האפליקציה יודעת לסנן את התכנים המעניינים באמצעות תהליך למידה הנובע מהשימוש של המשתמשים באפליקציה.
בעוד שהאפליקציה זכתה לאהדה בקרב המשתמשים, מסתמן כי כעת החברה מעוניינת לקחת את המודל הקיים ולהפוך אותו למעט יותר מסחרי, או לפחות לכזה הפונה גם אל המפרסמים עצמם. לכן, החברה החליטה לנצל את סבב הגיוס הנוכחי על מנת להציג את המוצר החדש שלה: Content Discovery Bar.
מדובר בכלי היושב באתר התוכן ומאפשר לבעלי האתרים להציג תכנים רלוונטים בעת הגלישה, ובכך למעשה לשמור על Engagement גבוה מצידם. בפועל, מדובר בכפתור קטן היושב בצידו של האתר הסלולרי, כאשר לחיצה עליו תפתח תצוגה חדשה של כתבות רלוונטיות למשתמש הספציפי.
גם לאחר כניסה לכתבה מסויימת, יוכל המשתמש לפתוח את הכלי בשנית על מנת לנווט אל כתבות רלוונטיות נוספות, ובכך למעשה לאפשר לבעל האתר להגדיל את כמות החשיפה לתכנים השונים שמציע. כמובן שלצד החשיפה והמעורבות מצד המשתמשים, בעלי האתרים יכולים להשתמש בכלי למטרות רווח, שכן My6Sense למעשה מציעה שטח פרסום נוסף, כאשר סרגל הכלים יכול להכיל קישורים רלוונטים גם אל מוצרים ומותגים בתשלום, במיקום הרבה יותר בולט וזמין עבור המשתמשים.

מקור: יח"צ
מעבירים את הפוקוס
בראיון לגיקטיים הסביר אבינועם כי My6Sense מודעת לתחרות המשמעותית הקיימת בתחום התוכן, גם בפלטפורמה הסלולרית, אך המוצר אותו מציגה החברה מותאם לחווית הגלישה במסך הקטן, שהינה שונה משמעותית מהגלישה במחשב האישי, או במסך הרחב. הייחוד של החברה מתבטא בכך ששמה דגש על עיצוב והתאמה לדפדפן הסלולרי, לצד הצגת אלגוריתמים חזקים המסוגלים לקלוע לטעמים האישיים של המשתמשים וכמובן הצגת תחום המוניטיזיישן – היכולת לעשות כסף, גם עבור החברה עצמה וגם עבור בעל האתר.
גם הפעם המטרה של החברה היא להעשיר את חווית התכנים בהתאם לדרישותם של המשתמשים, ובעלי האתרים יכולים לבחור בין הצגת תכנים מהאתר שלהם, לבין הצגת תכנים מאתרים אחרים ומגוונים, בעלי תכנים קשורים ורלוונטיים. כך למעשה יכולים להציע למשתמשים חווית גלישה עוד יותר מעניינת, שאינה "כובלת" אותם לאתר תוכן אחד ויחיד – בהתאם להעדפותיו של בעל האתר.
בכל הנוגע למוצרים הקודמים של החברה, אבינועם מסביר כי My6Sense למדה שאפילו במידה והחברה נחשבת למצליחה ונהנת ממספר לקוחות גבוה, עדיין צריך למצוא דרך להרוויח מכך כסף. כתוצאה מכך, החליטה החברה להעביר את כל הפוקוס שלה למוצר החדש, לאחר שהבינה שהיכולת והאלגוריתמים שפיתחה יכולים לעזור לבעלי התכנים עצמם – וכמובן להפוך לרווחים.
עוד הוסיף אבינועם כי למרות שהחברה רק בתחילת הדרך היא כבר מציגה נתונים מרשימים של טראפיק גבוה ומעורבות ארוכה יותר מצד המשתמשים, כאשר לחברה כבר מספר שותפויות גדולות בחו"ל וגם בארץ, עם אתרי תכנים ידועים ומוכרים.
עם כל הכבוד למוצר הנוכחי של החברה, ולשאר פתרונות התוכן המתחילים לצוץ בשוק הסלולרי ובשוק המחשבים האישיים, השאלה הגדולה ביותר היא האם הכפתורים או הסרגלים החדשים המוצגים על ידי חברות כאלה ואחרות, צדדיים ונחבאים ככל שיהיו, לא יגרמו למשתמשים לברוח מהאתרים ולהעדיף אתרי תוכן שאינם פוגעים בחווית הקריאה? כנראה שנאלץ להמתין ולראות מהו הערך המוסף אותו יכולים המשתמשים לקבל, אם בכלל.